Dotari

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

            Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra

 

Clădirea, construită în anul 1961, a fost igienizată în fiecare an. Au fost amenajate o bibliotecă și o sală de sport  dintr-o sală de clasă. În anul 2014-2015 școala a fost complet reabilitată. În școală există:

 1. -16 săli de clasă
 • 3 laboratoare ( fizică, chimie, biologie)
 • 1 cabinet informatică cu 30 calculatoare și conexiune la internet.
 • 1 biblioteca cu peste 11000 de volume
 • Cabinet medical
 • Cabinet de psihologie
 • Bufet școlar
 • Cancelarie, spații administrative, toalete modernizate.
 • 1 sala de clasă folosită ca sală de sport
 • Un teren de sport
 • În unitatea noastră școlară există programul “ Școală după școală” care dispune de încăpere pentru masă, spațiu pentru somn și joacă, spații pentru efectuarea  temelor pe grupe de vârstă.
 • Școala dispune de încălzire proprie, de iluminat natural și artificial, apă curentă.
 • Școala dispune de autorizație sanitară de funcționare .
 1. Sălile de clasă au mobilier adecvat segmentului de vârstă respectiv ( pentru clasele pregătitoare și pentru celelalte clase), videoproiectoare, ecran și calculatoare destinate unui proces instructiv-educativ modern, table ecologice și internet, e-catalog, copiatoare, imprimante, sistem de supraveghere audio-video.